Bugün ne pişirsem?
Piyazlık doğranmış soğanı tencereye alın, üzerine enginarları yerleştirin. İkiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış çağlayı serpiştirin. Küp doğranmış havuç, kesme şeker, limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Islatılıp suyu sıkılmış yağlı kağıdı yemeğin üzerine yayın. Kaynayana kadar harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte, 40 dakika pişirin. Piştikten sonra enginarları servis tabağına alın, üzerine çağlalı harcı yerleştirin. Kıyılmış dereotuyla süsleyin.
FINDIKLI MUFFİN
Bir kabın içinde çekilmiş fındığı, toz şekeri, unu ve yumurtaları iyice karıştırın. Kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi küçük kağıt kalıpların içine yarıya kadar döküp üzerlerine birer fındık koyun. Muffinleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.