Enginar dolması
Enginarları sapları ile birlikte ortadan ikiye bölün. Uç kısımlardaki yaprakları sapından itibaren üç parmak kalacak şekilde kesin. İç kısımlarındaki tüylü bölümü ve mor yaprakları kesin. Limonlu suda yumuşayana dek pişirin ve fırın kabına açık kısımları yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Soğanı tereyağında kavurun, rengi dönünce kıymayı ekleyin. Sivri biber, doğranmış domates, kıyılmış sarımsak ve maydanoz ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Domates suyunu yarı yarıya çekince ocaktan alın. Harcı enginarların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 15 dakika pişirin.
Ciğer yahni
MALZEMELER
Küçük doğranmış ciğerleri suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Tereyağını ve doğranmış soğanı ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Baharatı ve irice doğranmış taze soğanı ekleyin. Üzerine bir su bardağı su koyarak 10 dakika daha pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.