Ballı mahmudiye
Tavukları, üzerine biraz tuz ekleyerek bol suda haşlayın. Tavuk etlerini kemiklerinden temizleyin, sıvı yağda pembeleşene kadar hafifçe kızartın. Soğanları küp küp doğrayıp tencereye ilave edin, birkaç dakika daha kavurun. Bademleri 10 dakika ılık suda beklettikten sonra soyup tencereye ekleyin. Hafif pembeleştikten sonra üzerine çiçek balı, üzüm, kuru kayısı, tarçın, tuz, limon suyu ve iki su bardağı tavuk suyu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyerek servis yapın.
***
MALZEMELER
Kaymak ve tereyağını iyice ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya ve unu eleyip karışımın üzerine ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopartıp istediğiniz gibi şekil verin. Tepsiye dizip, 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirip çıkartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.