Bugün ne pişirsem?
Etleri yağda kızartıp kenara alın. Tavadaki yağa halka halka doğranmış havuç, kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Karışımı bir tencereye aktarıp üzerine rendelenmiş domates, salça, defne yaprağı, su ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Bir-iki çevirdikten sonra etleri, toz şekeri, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra doğranmış baklayı tencereye ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin.
Domatesli semizotu salatası
Domateslerin üst kısımlarını kesip içlerini oyun. Semizotunu yıkayıp doğrayın. Semizotunu, rendelenmiş sarımsakları, küçük doğranmış salatalıkları, limon suyunu, tuzu ve kırmızı biberi bir kapta karıştırın. Karışımı domateslerin içine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.