ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Zeytinyağlı enginar
* 6 adet enginar
* 1 adet soğan
* 2'şer adet havuç ve patates
* 1 su bardağı bezelye
* 4 adet kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı un
* 1/2 limonun suyu
* 2 su bardağı su
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 demet dereotu
Temizlenmiş enginarları bütün olarak tencereye koyun. Patates ve havuçları küp küp doğrayın. Bezelye, patates ve havuçları enginarların üzerine paylaştırın. İnce kıyılmış soğan, şeker, zeytinyağı, tuz, su ve limon suyunu da ekleyin. Tencerenin üzerine yağlı kağıt yayıp kapağını kapatın. 35-40 dakika pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Nohut çorbası
* 2 su bardağı haşlanmış nohut
* 6 su bardağı tavuk suyu
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1/2 su bardağı su
* Tuz
Nohudun kabuklarını çıkarıp blender'dan geçirin. Tavuk suyunu kaynatıp nohudu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Nişastayı suyla açıp tencereye ekleyin. Koyulaşmaya başladıktan sonra beş dakika daha kaynatın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.