Hardallı tavuk but
Tavuk etlerini tuzlayın. Tavuk hariç, tüm malzemeyi karıştırıp hafif kıvamlı bir sos elde edin. Hazırladığınız sosa tuzladığınız tavuk etlerini yatırın. Üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. Dinlenmiş etleri sosuyla beraber tencereye alın, tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını en kısık ısıya getirin. Etler kendi suyunu salacak ve bu suyla pişecek. Ocağın altını açıp çevirerek kızartın. Arpa şehriyeli pilavla beraber servis yapın.
ŞEHRİYE PİLAVI
MALZEMELER
Yarım bardak şehriyeyi yağda esmerleşinceye kadar kavurun, kalan şehriyeyi ekleyip biraz daha kavurun. Şehriyeleri kavurduktan sonra üzerine, 2.5 su bardağı suda erittiğiniz tavuk suyu tabletini ve baharatı ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra demlenmesini bekleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.