Etli taze patates
Patateslerin kabuklarını soyup tencereye alın. Üzerine et, yemeklik doğranmış soğan, üçe bölünmüş sivri biber, tereyağı, dövülmüş sarımsak ve salçaları ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyon serpin. İyice harmanladıktan sonra bir çay bardağı sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.
Soğan salatası
MALZEMELER
Soğanları yıkayıp piyazlık doğrayın. Acı suyunun gitmesi için tuzla ovun. Biber, nar ekşisi, zeytinyağı ilave edip karıştırın. İnce doğranmış maydanozu ve taze soğanı da bu karışıma ilave edin ve harmanlayıp servis tabağına yerleştirilir. Doğranmış domates ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinle süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.