Lebeniye çorbası
Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün yine ayrı kaplarda haşlayın. Hepsini bir tencereye alın. Üzerine et suyunu ekleyip 20 dakika pişirin. Sonra mısırı ekleyip beş dakika daha pişirin. Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın. Üzerine çorbanın suyundan azar azar ekleyerek yoğurdu çorbayla aynı sıcaklığa getirin. Ocağın altını kısın ve yoğurdu tencereye azar azar ilave edin. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Tereyağını kızdırıp, içine naneyi ekleyin. Sonra pulbiberi koyup ocağı kapatın. Karışımı çorbanın üzerine dökün.
Un helvası
MALZEMELER
Tereyağını tavada eritip üzerine unu ekleyip kavurmaya devam edin. Yaklaşık 10 dakika kadar kavurun. Üzerine şekerle kaynatılmış sütü döküp karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alıp servis kabına dökün. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.