Erişteli haşlama et
Etleri, soyulmuş bütün soğanı, havucu ve maydanoz saplarını; üzerine suyu koyarak yaklaşık 1.5 saat kadar, orta ateşte pişirin. Daha sonra süzüp çok iyi pişen etleri kemiklerinden ayırın. Etin suyunu da süzüp içine tereyağını ekleyin ve karıştırarak sos kıvamına getirin. İçine erişteleri koyup 10 dakika kadar pişirin. Erişteler pişince; servis tabağına alıp üzerine etleri koyarak servis yapın.
Zeytinyağlı bezelye
MALZEMELER
Doğranmış soğan, patates ve havucu yağda beş dakika kadar kavurun. Üzerine ayıklanmış bezelye, bir çorba kaşığı şeker, tuz ve rendelenmiş domatesi koyun. Çok az su ilave ederek 20 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.