Tahinli salata
Akşamdan ıslattığınız nohutu iki su bardağı soğuk su, defne yaprağı ve bir dal dereotuyla 40 dakika haşlayın. Akşamdan ıslatılmış buğdayı 30 dakika haşlayın. Derin bir kapta nohut, buğday, kıyılmış taze soğan, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, dereotu ve naneyi harmanlayın. Tuzunu ayarlayıp tabağa alın ve kiraz domatesle süsleyin. Sos için zeytinyağı, nar ekşisi, tahin ve limonu iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yulaflı kurabiye
MALZEMELER
Eritilmiş tereyağıyla yulafı karıştırın ve soğumaya bırakın. Başka bir kabın içinde yumurta ve şekeri çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Hepsini yulaflı karışıma ilave edip karıştırın. Yağlanmış tepsiye kaşıkla karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecedelik fırında 15 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.