Sebzeli hindi güveç
Doğranmış soğanı, kıyılmış sivri biberi ve maydanozu ve küçük küpler halinde kesilmiş patatesleri harmanlayın. İçine baharatları, ezilmiş sarımsakları ve küp küp doğranmış hindi etlerini ilave ederek yağlanmış güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Güveçlerin üstünü yağlı kağıtla kapatın. Fırın tepsisine yerleştirip 200 derecedeki fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Yoğurtlu enginar salatası
MALZEMELER
Enginarları tuzlu ve limonlu suda 10 dakika haşlayın ve küp şeklinde doğrayın. Üzerine zeytinyağını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Enginarın üstüne sarımsaklı yoğurdu ve kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.