Enginar üzerinde et sote
Enginarları ve dörde bölünmüş bir soğanı; üzerini geçecek kadar su, limon suyu ve tuz ekleyerek 20-25 dakika haşlayın. Eti; suyunu salıp çekene dek soteleyin. Tereyağını ve piyazlık doğranmış bir adet soğanı ilave edip 5 dakika soteleyin. Üzerine küp küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biber, salça ve iri kıyılmış sarımsağı ekleyip 15 dakika pişirin. Ardından üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip 30-35 dakika pişirin. Enginarları servis tabağına alıp üzerlerine sotelenmiş eti paylaştırın.
Muzlu dondurma
MALZEMELER
Muzları ezip dondurmayla karıştırın. Top şeklinde hazırlayın ve dondurun. Servis yapacağınız kupları da buzlukta soğutun. Kupların içine arzu ettiğiniz meyveleri ve dondurma toplarını koyun. Üzerine tahin gezdirip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.