Bakla mantısı
Bir su bardağı iç baklayı iki su bardağı suda haşlayıp blender'dan geçirin, Üzerine un, sıvı yağ, dereotu, peynir, tuz ve sert bir hamur elde edecek kadar su ekleyip yoğurun. Dinlendirip merdane ile açın ve küçük parçalara kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 170 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Kalan baklaları tereyağında soteleyin. Tuz, baharatlar, iki su bardağı su ve mısır nişastasını ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirip hamurların üzerine dökün. Mozzarella peyniri dilimleri ile servis yapın.
Kup piramit
MALZEMELER
Yağ ve kremayı eritin. Çikolataları bir bıçakla ince ince kıyıp kremalı karışıma ilave edin ve erimesini sağlayın. Kırılmış bisküvi ve cevizleri karıştırıp kuplara paylaştırın. Üzerlerine çikolatalı karışımı dökün. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.