Bugün ne pişirsem?
Baklaları yumuşayana kadar haşlayıp süzün ve bir kaba alın. Üzerine ince ince doğranmış soğan ile zeytinyağı, şeker, limon suyu, tuz ve suyu ilave edip 35- 40 dakika pişirin. Ocaktan alıp blender'dan geçirin. İçine rendelenmiş patatesi ekleyip karıştırın ve bir kalıba boşaltın. Karışımı dolapta en az iki saat bekletin. Ardından servis yapacağınız tabağa ters çevirerek çıkarın. İnce kıyılmış dereotu, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp üzerine dökün.
Girit ezmesi
Peynirleri ezin. İçine ince doğranmış fesleğeni ve çok ince doğranmış dolmalık fıstığı ekleyin. Kekik, zeytinyağı ve gerekirse bir miktar tuz ilave edip karıştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.