Bugün ne pişirsem ?
Milföyleri düz bir zemine yerleştirin ve yanlarına birer parmak genişliğinde tereyağı sürüp kenara alın. Ayrı bir yerde çekirdekleri çıkarılmış kiraz ve toz şekeri, kısık ateşte sulanana dek pişirin. Mısır nişastasını su ile açıp kiraza ilave edin. İki dakika daha pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca milföylerin ortasına pay edin ve uçlarını bohça gibi kapatın. Yumurta ve sütü karıştırıp milföylerin üzerine sürün. Pudra şekerini serpip önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
Terbiyeli kuzu şiş
Etleri yıkayın. Süt, yoğurt, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları karıştırın. Daha sonra etleri bu karışımda bir saat dinlendirin. Çöp şişleri ıslatın ve etleri terbiyeden çıkartıp şişlere geçirin. Yağsız tavada ya da ızgarada yaklaşık 20 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.