Kirazlı krem karamel
Kiraz, tereyağı, su ve bir çorba kaşığı toz şekeri, birkaç dakika pişirip suyunu süzün. Yarım su bardağı toz şekeri karamelize olana dek karıştırıp kiraz suyunu ekleyin. Üç dakika daha pişirip dört kaba pay edin. Süt ve vanilyayı kaynatıp ocaktan alın. Yumurta, yumurta sarısı ve kalan şekeri çırpıp sütlü karışıma ekleyin. Karışımı kaplara paylaştırın ve fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuyan kapları sıcak suyun içine batırın. Ters çevirerek tatlıları çıkarın ve ayırdığınız kiraz taneleriyle süsleyin.
TAHİNLİ PATLICAN
MALZEMELER
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Üzerine limon suyunu sıkıp bir kabın içinde iyice ezin. Üzerine tahin, süzme yoğurt ve ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Daha sonra üzerine zeytinyağını gezdirip soğuk olarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.