Bugün ne pişirsem?
Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Üzerine pirinç, şeker, tuz ve tarçını ekleyip kavurmaya devam edin. İki su bardağı suyla birlikte limon suyunu da ilave edip üzerine enginarları dizin. Bir yağlı kağıtla üzerini örtüp tencerenin kapağını kapalı olarak yaklaşık 35 dakika pişirin. Enginarlar pişince üzerindeki yağlı kağıdı alıp enginarları servis tabağına alın. Tenceredeki pilavın içine dereotunu ekleyip karıştırın ve enginarların tam ortasına bastırtarak pilavı yerleştirin. Üzerine limon suyu sıkın.
Meyveli jöle
Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve sonra vişneyle karıştırın. Meyveleri küçük küçük doğrayın. Kavunun içini oyup çıkarın. Doğranmış meyveleri kavuna doldurun. Sıvı haldeki jöleyi kavunun içine dökün. Buzdolabına koyun. İyice donunca, çıkarıp beklemeden servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.