Güllaçlı irmik helvası
Ilık süt ve toz şekeri karıştırın. Güllaç yapraklarını ıslatıp buzdolabında bir saat bekletin. Helva için tereyağı ve fıstığı iki dakika kavurun. İrmiği ekleyip fıstığın rengi dönene kadar kavurun. Ocaktan alıp toz şekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp 10 dakika demlendirin. Güllaçtan yuvarlaklar kesin. Bir kaseye bir kat güllaç, bir kat helva olacak şekilde üst üste döşeyin. Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın.
Sütlü erişte
MALZEMELER
Süt, su, bir çorba kaşığı tereyağı ve tuzu bir tencerede kaynatın, içine erişteleri atın. Diğer taraftan kalan tereyağını eritip küp küp doğranmış kabak ve kırmızı biberleri sote edin. Ocaktan almaya yakın, mısırları ve tuzunu da ekleyin. Hepsini beraber bir-iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Pişen erişteleri süzüp servis tabağına alın. Üzerine sebzeli karışımı ekleyin. Cevizleri ilave ederek servis yapın.
Bezelye çorbası
MALZEMELER
Tencereye yıkanmış bezelyeyi, dereotu ve naneyi koyun. İçine irice doğranmış soğanı ve suyu da ekleyip kapağını kapatın. 15 dakika bezelyeler pişinceye kadar pişirin. Daha sonra blendır'dan geçirin. Tuzunu ve biberini ayarlayın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.