Tarhana çorbası
Sarımsağı tereyağında beş dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri de ekleyip beş dakika daha pişirin. Tarhanayı suyun içinde karıştırıp, pişen domateslerin üzerine ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. Beş dakika kadar pişince ocaktan alın.
KABAK DOLMASI
MALZEMELER
Bulgur, kıyılmış soğan, kıyma, zeyti
nyağı, biber salçası, doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı kabakların içine pay ederek doldurun ve tencereye dizin. Üzerine sıcak su gezdirip kısık ateşte pişirin.
Muzlu milföy
MALZEMELER
Üzerine:
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın. Muzları kararmamaları için limonla ovun. Ortadan ikiye bölün. Muzları milföy hamurlarının üzerine koyun. Hamurun iki köşesini ortada birleştirip iyice bastırın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Hamurları soğuk suyla çalkaladığınız tepsiye dizin. 180 derecelik fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerini çikolata sosuyla süsleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.