Bugün ne pişirsem ?
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın. Kabakları doğrayıp az suda haşlayıp süzün. Kıyılmış bademi, dereotunu, haşlanmış kabağı, peyniri ve çam fıstığını harmanlayıp üzerine limon suyu ve zeytinyağı katın, makarnayla karıştırın.
Sakızlı muhallebi
Süt, elenmiş un, yumurta sarısı ve şekeri tencerede karıştırın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Birkaç taşım kaynayınca vanilyayı ve beyaz çikolatayı ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Dövülmüş damla sakızını ekleyin. Ilınınca labne peynirini katıp pütürsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpın. Tatlıyı servis kaselerine paylaştırın. Soğuyunca üzerine frambuaz koyarak servis yapın.
Beşamel soslu domates
Domatesleri ikiye bölüp içlerini oyun. Tereyağını ve unu kavurup üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin. Ocaktan alıp taze soğan, maydanoz ve domates içleriyle harmanlayın. Harcı domateslere doldurup üzerlerine kaşar peyniri serpin ve 200 derecedeki fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.