Soğan yahnisi
Dörde bölünmüş soğanları tereyağında beş dakika kavurup eti ilave edin. Et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine havuç ve patatesleri ilave edin. Jülyen doğranmış taze soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir su bardağı sıcak su ve tuz koyup et yumuşayıncaya kadar pişirin.
Meyveli tatlı
MALZEMELER
Meyvelerin kabuklarını soyup doğrayın ve tavaya koyun. Üzerine bir çay bardağı su koyup üç dakika kaynatın ve şekerini koyun. Bir çorba kaşığı nişasta ile koyulaştırın. Süt, şeker, nişasta ve vanilyayı kaynatın. Çok koyulaşmadan cam bir kaba boşattıktan sonra üzerine pişen meyveleri koyup soğutun.
Zeytin piyazı
MALZEMELER
Soğan ve maydanozu kıyın. Yeşil zeytini, biberleri, kıyılmış pastırmayı ve dövülmüş cevizi karıştırın. Bir kasede biber salçası, nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Zeytinyağını ekleyin ve bu sosu salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.