Bahar böreği
Unu ve tuzu harmanlayın, üzerine azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Kıyılmış yeşilliklerle peyniri harmanlayın. Hamuru bezelere ayırıp her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın, iç malzemeyi paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Sıvı yağda kızartın.
Sebzeli sulu köfte
MALZEMELER
Köfteleri hazırlamak için soğanı rendeleyin ve tüm malzemeyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını eritin, yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine doğranmış patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin. Sebzelerin rengi dönünce suyu ekleyip tuzunu ayarlayın. Su aynamaya başladığında; köfteleri de tencereye atıp 15-20 dakika pişirin.
Muhallebili şeftali tatlısı
MALZEMELER
Süt, şeker, un, nişasta, pirinç unu ve vanilyayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. İkiye bölünmüş şeftalileri, üzerine şekerini dökerek pişirin. Muhallebiyi kuplara paylaştırın, üzerine şeftalileri koyun. Üzerini krem şanti ve fıstıkla süsleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.