Bugün ne pişirsem?
Havuçları rendeleyip zeytinyağıyla pişirin. Fındık, toz şeker ve tuz ekleyin. Yoğurdu sarımsakla karıştırıp havuca ekleyin ve karıştırın. Üzerini közlenmiş kırmızı biber ve dereotuyla süsleyin.
Mercimek çorbası
Mercimeğin üzerine suyu koyun, kabukları soyulmuş patates ve soğanı bütün olarak tencereye ekleyip 25 dakika kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimekler pişince süzgeçten geçirin. Unu tereyağında kavurun, süzdüğünüz çorbayı ve ezilmiş sarımsakları ilave edip üç dakika daha kaynatın.
Çökertme kebabı
Patatesleri kibrit çöpü inceliğinde doğrayıp kızartın. Kıyılmış biberleri yağda kavurun. Verev şeklinde çok ince doğranmış etleri ekleyip etler pişinceye kadar karıştırarak kavurun, baharatları ekleyin. Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp en üste etleri koyarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.