Bugün ne pişirsem?
Taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyın, yumurta akı, peynir ve baharatla karıştırın. Süt, yağ ve suyu çırpın. Bir adet yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpin. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir şerit gibi yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsi büyüklüğünde kesin. Üzerine bir şey sürmeden 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
İrmik paneli nuar
Etleri ince ince dövün. Yoğurtla yumurtayı çırpın. Etleri önce una bulayın, daha sonra yoğurtla çırpılmış yumurtaya, en son da irmiğe bulayın. Kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Yanında yağda sotelediğiniz sebzelerle servis yapın.
Kırmızıbiber mücveri
Kırmızıbiberleri doğrayın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtayı çırpıp karışıma ekleyin ve harmanlayın. En son un, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Az yağlı tavaya harçtan birer kaşık dökerek önlü-arkalı pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.