Bugün ne pişirsem?
Nuarı dilimleyin, üzerine dörde bölünmüş patates ve soğan, ayıklanmamış bütün bir baş sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber, tereyağı ve tuz koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 1.5 saat pişirin. Etleri tencereden alıp servis tabağına yerleştirin. Sarımsak ve defne yaprağını tencereden çıkarın, kıyılmış zeytinleri ilave edin. 10 dakika pişirin. Sosu üzerine gezdirip servis yapın.
Ispanaklı fırın patates
Ispanağı, su ilave etmeden iki dakika kavurun, suyunu sıkıp doğrayın. Tuz ve karabiber koyun. Halka doğranmış patatesleri iki dakika haşlayın. Yağlanmış kabın ortasına halka doğranmış domates ve dil peynirini, etrafına ıspanakları koyun. Patatesleri kenara döşeyin. Tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derecede pişirin.
Fıstıklı tatlı
Süt, irmik, şeker ve vanilyayı koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve karıştırarak soğutun. Biraz soğuyunca, fıstıkları ekleyin. Yufkaların üzerine bu karışımı sürüp ikiye katlayın. Tepsiye dizip 200 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.