Tavuk iskender
Döneri, iki dakika ısıtın. Pideleri kızartıp küp küp doğrayın. Sıcak su, salça, tuz ve karabiberi karıştırın. Biberleri közleyin. Servis tabağına ekmekleri dizin. Üzerine döneri yayarak koyun. Salçalı karışımı sıcak olarak dökün. En üste, közlenmiş sivri biberi koyun. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin.
Sucuklu börek
MALZEMELER
Oda sıcaklığında çözülmüş milföy hamurlarının üzerine dilimlenmiş sucuk, domates, sivri biber ve dil peynirini pay ederek yerleştirin. Milföy hamurlarının karşılıklı iki köşesini birbirine birleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında 15 dakika pişirin.
Lokma tatlısı
MALZEMELER
Su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Üzerinde köpükler oluşunca, 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Un, maya, tuz, şeker, zeytinyağı ve suyla yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. Kabarınca yeniden karıştırın. Kaşıkla fındık büyüklüğünde lokmalar alıp yağda kızartın ve soğuk şuruba atın. 10- 15 dakika bekletip ılık olarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.