Bugün ne pişirsem?
Tavuğu; tuz ve karabiberle ovun. Her tarafına gelecek şekilde mayonez sürdükten sonra 180 derece fırında pişirin. Patates ve kabağı doğrayıp kızgın yağda kızartın. Domates ve biberleri de doğrayıp fırında kızartın. Soğan, mantar ve kırmızı biberi sıvı yağda soteleyin. Tavuğu, garnitürle birlikte servis yapın.
Üzümlü ciğerli pilav
Tencerede tereyağını eritin. Üzerine çiğ bademi, dolma fıstığını ve küçük doğradığınız ciğerleri de ekleyip 10 dakika kavurun. Yıkanmış pirinci de üzerine döküp birlikte beş dakika daha kavurun. Baharatları, kuru üzümleri, suda bekletilen safranı da içine ilave edin. Üzerine 2.5 su bardağı su döküp 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Zerde
Safranı gülsuyunun içinde iki-üç saat bekletin. Pirinci yıkayıp sekiz su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Ardından yarım bardak suda açılmış nişastayı ilave edin. Toz şeker, safranlı gülsuyu ve zerdeçalı ekleyin. Ocağın altını iyice kısın ve koyulaşana dek pişirdikten sonra kaselere paylaştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.