Bugün ne pişirsem?
Yufka ve fıstık hariç tüm malzemeyi karıştırın, mutfak robotunda çekin. Fıstığı ilave ederek iyice yoğurun. Harcı ikiye ayırın. Rulo şekline getirip yufkalara sarın. Bu şekilde en az yarım saat buzdolabında bekletin. Sonra bir santim eninde halkalar keserek, şişlere geçirin. Fırın ızgarasında pişirin.
Sarımsaklı kabak
Kabakları, kabak oyacağıyla soyun. Uç kısımlarını koparmadan dörde bölün. Üzerine bir su bardağı su, toz şeker, tuz ve karabiber koyup yapışmaz yüzeyli bir tavada diri kalacak şekilde haşlayın. Servis tabağına alın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsağı karıştırıp üzerine gezdirin.
Üzümlü milföy
Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp fırında 15 dakika kızartın. Krem şantiyi sütle çırpın. Toz şeker, su ve limon suyunu beş dakika pişirin, ocaktan alıp içine üzüm tanelerini koyun ve iki dakika bekletin. Milföylerin ortasını, fazla derin olmayacak şekilde yarın. Ortalarına krem şantiyi sıkın. Üzerlerine şerbetli üzümleri koyun.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.