Etli bamya
Bamyaları ayıklayın. Yarım limonun suyunu ve tuzu ilave ederek hepsini harmanlayın. Soğanı zeytinyağında kavurun, eti ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından yarım su bardağı sıcak su ilave edin. Rendelenmiş domatesleri ekleyip beş dakika daha pişirin ve kalan suyu tencereye koyun. Et yumuşayınca bamya ve kalan limon suyunu katın. Bamyalar yumuşayana kadar pişirin.
Sosisli makarna
MALZEMELER
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün ve yarım çay bardağı zeytinyağıyla bir-iki dakika çevirin. Sosis ve biberleri doğrayıp kalan zeytinyağında beş dakika kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri de ekleyin, suyunu çekinceye kadar pişirin. Makarnanın üzerine sosu dökerek servis yapın.
Fırında dondurma
MALZEMELER
Oda sıcaklığındaki margarin, un ve şekerin yarısını yoğurun, derin dondurucuya koyun. Vişneleri ısıya dayanıklı bir kaba sıralayın. Üzerine kalan şekeri serpin, donmuş hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin. Ilınınca dondurmayla servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.