Domatesli patlıcan
Patlıcan ve domatesleri, kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin. Fırın tepsisine balıksırtı şeklinde dizin. Yumurta, galeta unu, süt ve baharatları çırpın ve patlıcanların üzerine dökün. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fasulyeli bulgur pilavı
MALZEMELER
Fasulyeyi ayıklayıp boydan boya incecik kesin. Bir su bardağı tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Tereyağında salça, tuz ve pul biberi kavurun. Kalan su, fasulye ve tuzu tencereye katın. Kaynayınca bulguru ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Dövülmüş sarımsağı yağda pembeleştirin. Naneyi ekleyip pilavın üzerine dökün. Sonra karıştırıp altını kapatın.
Gül tatlısı
MALZEMELER
Su ve toz şekeri kaynatın. Yumurta ve alabildiği kadar unu iyice yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin, merdaneyle kalınca açın, parmak genişliğinde şeritler kesin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Kestiğiniz şeritleri bir çatalla ucundan tutup tavaya atın. Çevirip içe doğru sararak kızartın, soğuk şerbetin içine atın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.