ELİF KORKMAZEL

Kırmızı biberli tavuk

MALZEMELER
4 adet kırmızı biber
3 adet kalçalı tavuk budu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı biber, soğan ve sarımsağı üzerine bir su bardağı su ekleyip blender'dan geçirin. Tereyağını eritin, biberli karışımı, tuz, tane karabiber ve pul biberi ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tavuk butlarını ve doğranmış sivri biberi sosun içine koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Pirinç salatası
MALZEMELER
4 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
1/2 demet dereotu ve maydanoz
1 kutu konserve garnitür
1/2 su bardağı haşlanmış mısır
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kaynayan suya tuz ve yıkanmış pirinçleri dökün. Pirinçler şişinceye dek 10 dakika haşlayın. Pirinçlerin suyunu süzün; garnitür, mısır, doğranmış dereotunu ve maydanozu ekleyin. Zeytinyağını ve baharatları da ilave edip karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.