Bugün ne pişirsem?
Patatesleri haşlayıp ezin. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle yoğurun. Ekmeklerin içini ıslatıp suyunu sıkın, iyice ezin. Yumurta akı ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapın. Un serpilmiş zeminde mantı hamuru kalınlığında açın. İstediğiniz şekilde keserek, içlerine patatesli harçtan koyup kapatın. Tuzlu bol suda haşlayın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Çikolatalı sorbe
Su ve toz şekeri 10 dakika kaynatın. Kahveyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp ince delikli bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek süzün. Ilındığında toz jöleyi ilave edin. Çırpıp bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce yeniden çırpıp servis kaplarına boşaltın. Üzerine rendelenmiş çikolata serpin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.