ELİF KORKMAZEL

Patlıcan yatağında tandır

İrice doğranmış soğanları ve eti; tane karabiber ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar az suda pişirin. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirip üzerini kapatın ve 200 derecede 30 dakika kadar pişirin. Patlıcanları soyun, tereyağını koyun ve ezerek pişirin. Tuzunu ve biberini ekleyin. Etleri didikleyin. Patlıcanı servis tabağına alın, üzerine eti yerleştirip servis yapın.

MALZEMELER

3 adet közlenmiş patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
600 gr. kuzu incik
3 adet soğan
Tuz
Karabiber

Ispanak mücveri

Ispanak köklerini 10 dakika haşlayıp süzün. Soğan, dereotu ve maydanozu blender'dan geçirin. Üzerine doğranmış ıspanak, tuz, karabiber, yumurta ve unu ilave edip karıştırın. Harçtan çorba kaşığı ile alarak sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER

1/2 kg. ıspanak kökü
1 adet soğan
1/2 demet dereotu ve maydanoz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.