ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Saç kavurma
500 gr. kuşbaşı et
10 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet soğan
100 gr. tereyağı
Tereyağını eritin, ufak doğranmış sivri biberleri ekleyip biraz kavurun. Ufak doğranmış soğanları ekleyip biraz daha kavurun. Doğranmış domatesleri ekleyip orta ateşte pişirin. Eti ilave edip tuz ekleyin. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
Çikolatalı revani
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2.5 su bardağı un
1.5 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao Şerbeti için:
4 su bardağı su
1/2 limon suyu
2 su bardağı şeker
Su ve şekeri dört dakika kaynatın, limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Yumurtalar, şeker, yağ, yoğurt ve suyu çırpın. İrmik, un ve kabartma tozunu ekleyip koyu kek kıvamında bir hamur yapın. Yağlanmış kaba boşaltıp 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Çıkınca üzerine ılık şerbeti dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.