Tavuklu kırmızı soğan dolması
Soğanları soyup üst kısımlarından birer parmak kesip düzleştirin. Daha sonra iki soğan katı kalacak şekilde, içlerini bir tatlı kaşığı ile boşaltın. Pirinci diri kalacak şekilde haşlayın. Kıyma, pirinç, küp doğramış domates, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, kimyon, nane, karabiber ve tuzu yoğurun ve soğanların içine paylaştırın. Dolmaları ayrı ayrı alüminyum folyoya sarıp bir fırın kabına yerleştirin. Kaba 1.5 su bardağı sıcak su koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Girit mantısı
MALZEMELER
Yufkaları üçgen şekilde kesin. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi yoğurun. Yufkaların geniş ucuna kıymalı harçtan koyup rulo yapın, kendi etrafında döndürün. Mantıyı kızgın yağda kızartın. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.