ELİF KORKMAZEL

Baklava yufkasında balık

Bir adet büyükçe balığı, boylamasına ikiye bölüp kılçıklarını temizleyin. Üzerine tuz, karabiber ve eritilmiş tereyağından bir miktar sürüp defne yaprağını üzerine yerleştirin. Baklava yufkalarını dört parmak eninde kesip balıkların etrafına sarın. Üzerine tereyağı sürüp 200 derecede 20 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

10 adet baklava yufkası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet balık
4 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber

Ayçekirdekli kurabiye

Yağ, pekmez ve yumurtayı karıştırın. Üzerine unu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar kopartıp avuç içinde bastırın, yumurta akına ve ayçekirdeğine batırın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı pekmez
1 adet yumurta
Üzerine:
1 yumurta akı
2 çay bardağı ayçekirdeği

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.