Erişteli mercimek çorbası
Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Salça ekleyip kavurmaya devam edin. Mercimek ve su ekleyip, mercimeği yarı yarıya pişirin. Erişte ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Erişte yumuşayana dek pişirmeye devam edin. Ezilmiş sarımsak ve sirke ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Üzerine yağda yakılmış pul biber dökerek servis yapın.
Soslu taze fasulye
MALZEMELER
Ayıklanmış fasulyeleri kaynar suya atıp beş dakika haşlayın. Tencereden alıp hemen soğuk suya atın. İyice süzüp geniş bir kaba koyun. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile harmanlayıp servis tabağına alın. Dolmalık fıstığı rengi dönene kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın, üzerine sarımsağı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Sosu fasulyelerin üzerine dökün, dolmalık fıstıkla süsleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.