Bugün ne pişirsem?
(4 Kişilik)
MALZEMELER
Doğranmış soğan, sıvı yağ, tuz ve karabiber karışımında bir gece buzdolabında beklettiğiniz eti tavada pişirin. Patlıcanları közleyip tuz ve karabiber ekleyerek bir çorba kaşığı tereyağında pişirin. Ocaktan alıp iki çorba kaşığı süzme yoğurt ekleyin. Küp doğranmış domatesleri zeytinyağında soteleyin. Kalan yoğurdu, tuz ve karabiberle çırpın. Eti dilimleyip tereyağı ve pul biber ekleyerek soteleyin. Servis tabağına patlıcanı koyup üzerine eti yerleştirin. Domates sos ve çırpılmış yoğurdu üzerine gezdirin.
(4 Kişilik)
MALZEMELER
Halka halka doğranmış soğanı tereyağında kavurup suyunu ekleyin ve kaynatın. Üzerine ufalanmış tulum peynirini serpiştirin. Bayat ekmeği çukur bir kaba kuşbaşı doğrayın. Soğanlı peynirli karışım biraz ılınınca ekmeklerin üzerine dökün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.