ELİF KORKMAZEL

Güveçte kremalı balık

MALZEMELER
400 gr. mezgit fileto
1 adet sivri biber
1 çay bardağı çiğ krema 1
çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Köri
Balıkları baharatlarla karıştırıp güveç kabının içine yerleştirin. Krema, tereyağı ve rendelenmiş soğanı Üç dakika kadar kaynatın. Süzgeçten geçirip balıkların üzerine dökün. İrice doğranmış sivri biberleri de ilave edin. Güvecin üzerini yağlı kağıtla kapatın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
Havuç helvası
MALZEMELER
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. havuç
1.5 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
Rendelenmiş havuçları, yağın yarısı ile beş dakika kavurun ve sütü ekleyip ara sıra karıştırarak pişirin. Sütü tamamen çekince şekeri ilave edin. Kalan yağı ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin. En son vanilyayı ekleyip ocaktan alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.