Yalancı paça çorbası
Terbiye için:
Et suyunu, su ile birlikte kaynatın. Eti içine katıp yumuşayana kadar pişirin. Terbiye için derin bir kapta yumurta ve unu çırpın. Üzüm sirkesi ile dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştırın. Karışımı, çorbanın suyuyla ılıtıp yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Kısık ateşte beş dakika daha kaynatın ve tuzunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Tereyağında yakılmış pul biberle servis yapın.
Sebzeli milföy börek
MALZEMELER
Milföyleri oda ısısında yumuşatın. Salça, zeytinyağı ve nar ekşisini karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye milföyleri boşluk bırakmadan yerleştirin. Üzerine salçalı sosu sürün. Dilimlenmiş patlıcan, ufalanmış peynir ve domatesleri üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.