Nohutlu semizotu
Küp küp doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı sıvı yağda kavurun. İnce şerit halinde doğranmış havuçları ekleyip biraz daha kavurun. Kıymayı ekleyin, iki dakika daha kavurun. Salça, doğranmış domates ve pirinci ekleyip birkaç kez çevirin. Ayıklayıp yıkadığınız semizotunu ekleyin. Semizotu diriliğini kaybedene dek kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp üzerini hafifçe aşacak adar sıcak su katın. Son olarak haşlanmış
MALZEMELER
Kavurmalı börek
Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Sonra yağını bırakana kadar kavurun. Üzerine tereyağını koyup kekik serpin ve beş dakika kavurun. Su ve yağı karıştırıp iki adet yufkayı, bu karışımla ıslatarak tepsiye yerleştirin. Üzerine kavurduğunuz etleri koyup diğer yufkaları aralarını ıslatarak üzerine koyun. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.