Kayısılı et sote
İnce dövülmüş etleri uzun şeritler halinde doğrayın, yanmaz tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Soğanlar biraz ölünce, şeritler halinde doğranmış kayısıları ve tereyağını ekleyip karıştırın. Salça ve sıcak suyu da ekleyip 10 dakika kadar pişirin, baharatlarını ekleyip servis yapın.
Mantar mücveri
MALZEMELER
Mantarları ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın. Yeşil biberleri ince ince doğrayıp maydanozu kıyın. Biber, maydanoz, süt, un, kabartma tozu ve baharatları mantarlarla karıştırın. Yağsız tavayı biraz yağlayın. Karışımdan kaşıkla dökerek arkalı önlü kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.