ELİF KORKMAZEL

Havuçlu mercimek çorbası

Rendelenmiş soğanı ve havucu tereyağında kavurun. Üzerine mercimek, salça, sıcak su, bulgur ve baharatları ekleyin. Ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 30 dakika kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
2 adet havuç
1 adet soğan
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kimyon
Kırmızı pul biber

Muzlu milföy pasta

Milföyleri ikiye bölüp çatalla delin. Tepsiye dizip üzerlerine kabarmamaları için nohut serpiştirin. 200 derecedeki fırında pişirin. Süt, un ve şekeri karıştırarak pişirin. Soğuyunca toz halindeki kremşantiyi ekleyip çırpın. Püre yapılmış muzu ekleyip karıştırın. Kremayı milföylerin üzerine sürün. Üç kat milföyü üst üste koyup üzerine pudra şekeri serpin.

MALZEMELER

12 adet milföy hamuru
1 litre süt
1 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
3 adet muz
1 paket toz kremşanti

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.