Bugün ne pişirsem?
Mayayı sütle ezip beş dakika bekletin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun ve 15 dakika dinlendirin. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin. Hamuru ince açıp her tarafına zeytinyağı sürün. Üzerine harcı yayın. Hamuru rulo yapıp tepsiye koyun. 200 derecedeki fırında pişirin.
Sebzeli güveç
Sebzelerin hepsini aynı boyda küçük küçük doğrayın. Üzerine ezilmiş sarımsağı, baharatları ve zeytinyağını koyup harmanlayın. Ardından küçük güveç kaplarına paylaştırın. Ekmek hamurundan güveç kaplarının büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp güvecin üzerine kapatın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.