Kuru erikli et
Eti tereyağında kavurun. Tavada kalan yağa dövülmüş ceviz, su ve kızılcık suyu ekleyin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra kavurduğunuz eti ilave edin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte 45 dakika pişirin. Kuru erikleri 10 dakika ılık suda bekletin. Suyunu süzüp tencereye ekleyin. 10 dakika kısık ateşte pişirin.
***
MALZEMELER
Mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. Daha sonra beş-altı su bardağı suyla birlikte yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Erişteyi ekleyin ve erişteler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan tavaya aldığınız tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Domatesi ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurduktan sonra naneyi katın. Bu karışımı çorbaya ilave edip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
***
MALZEMELER
Ekmek hamurunu, üzerine ekleyeceğiniz sıvı yağı iyice çekene kadar yoğurun ve kabarması için bekletin. Kabarınca ince açın. Eritilmiş tereyağı, tahin, pekmez ve şekeri karıştırın, hamurun her tarafına sürün. Cevizi de serpip şeritler halinde kesin ve rulo yapın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine biraz pekmez gezdirip elinizle yayın. 190 derecedeki fırına verip 35-40 dakika kadar pişmeye bırakın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.