Pazı dolması
Pazıların saplarını kesip sıcak suda bir-iki dakika tuttuktan sonra süzün. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, pirinci, kıyılmış dereotu ile naneyi, salçaları ve tereyağının yarısını; yarım bardak suyu yoğurun. Pazı yapraklarını harçla sarıp tencereye dizin. Üzerine kalan suyu ve yağı koyun. Dağılmamaları için dolmaların üzerine bir tabak kapatarak pişirin.
Anasonlu gevrek
MALZEMELER
Bir kabın içine yağları ve bir miktar un koyup yoğurun. Anason, yumurtanın sarısı, kabartma tozu ve bir miktar daha un koyup, hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup unlanmış tezgahta açın. Üzerine yumurtanın akını üzerine sürüp ay çekirdeği dökün. Dilediğiniz şekilde kesip 200 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.