Kuru patlıcan dolması
Patlıcanları tuzlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates ve ince doğranmış biberleri yoğurun. Pirinç ve baharatları ekleyip harmanlayın. Bu harcı patlıcanların içlerine doldurup tencereye dizin. Üzerine sıvı yağ gezdirin. Su ekleyerek pişirin.
Havuç dilimi baklava
MALZEMELER
Şerbeti için:
Şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Yuvarlak bir tepsiye, 25 adet baklava yufkasını aralarına nişasta serperek yerleştirin. Bir kabın içinde fıstık, kaymak ve şekeri karıştırıp yufkaların üzerine yayın. Üzerine kalan yufkaları, aralarına nişasta serperek döşeyin. Havuç dilimi şeklinde kesin. Tereyağını kızdırıp üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin. Fırından alınca üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.