Otlu börek
Yeşillikleri kıyın, tuzla ovup suyunu sıkın. Rendelenmiş peynirler ve bahatla karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Yumurta, süt, sıvı yağ ve yoğurdu çırpın. Yufkayı bu karışımla ıslatıp her tarafını kaplayacak şekilde sebzeli iç harçtan yayın. Sonra rulo yapıp hafif büzerek iki parmak kalınlığında kesin. Dik olarak yağlanmış tepsiye dizin. Sütlü karışımın kalanını üzerine gezdirin. 200 derece fırında pişirin.
Ayvalı kuzu kapama
MALZEMELER
Etleri 10 dakika kadar pişirin. İçine tarçın kabuğu, karanfil, kabuklarıyla dilimlenmiş ayva ve arpacık soğanı ilave ederek suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Suyunu çok bırakmadıysa bir su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Baharatlarla tatlandırıp servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.