Cevizli çörek
Ekmek hamurunu, üzerine sıvı yağı ekleyip yağı iyice çekene kadar yoğurun. Kabarınca unlanmış zeminde açın. Eritilmiş tereyağı, tahin, pekmez ve şekeri karıştırıp, hamurun her tarafına sürüp cevizi üzerine serin. Şeritler halinde kesip rulo yapın. Fırın tepsisine birbirlerine değecek şekilde dizin. Üzerine pekmez gezdirin. 190 derecedeki fırına verip 35-40 dakika pişirin.
Sepet poğaça
MALZEMELER
Yumurta, yoğurt, tereyağ ve sıvı yağı karıştırın. Kabartma tozu, karbonat, tuz ve unla kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Maydanoz ve peynirleri karıştırın. Hamuru yuvarlak kesin. Hamurun tam ortasına iki çizgi atın, üzerine iç malzemeyi koyun. Kenarlarını kapatıp tepsiye ters koyun. Bıçakla çizdiğiniz yerden hamuru açın. 200 derecedeki fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.