Bugün ne pişirsem?
Tereyağını eritip kıymayı kavurun. Salça, pul biber, maydanoz, tuz ve ince kıyılmış taze soğanların beyaz kısımlarını kıymaya ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup suyu ilave edin ve 10 dakika pişirin. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı, tuz ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp süzün. Bir güveç kabına kıymalı harcı dökün ve üzerine haşlanmış karnabaharları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Çatal
Tereyağı, yoğurt, şeker, kabartma tozu, tuz ve unu, elinize yapışmayan bir hamur olana dek yoğurun. Elinizle hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alarak çubuk şekli verin ve uçlarını birleştirin. Üzerine yumurta akını sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.